Hvem er KulturMix?

Det korte svar lyder: KulturMix er en helt traditionel aftenskole, en del af den danske folkeoplysning med et bredt udvalg af kurser og foredrag. Når vi så alligevel skiller os markant ud fra den store masse af aftenskoler, så ligger det i vores baggrund og i vores vision. Skolen blev stiftet i marts 2015 på initiativ fra fem foreninger med forankring blandt københavnere med udenlandsk baggrund: Verdens Kvinder i Danmark, Irakisk Kulturambassadør Forening, Det Russiske Samfund i Danmark, Dansestudiet Fusion og teater Kaleidoskop. Formålet var at skabe en ramme, hvor al den spændende og relevante viden, der findes rundt omkring i forskellige etniske miljøer, kunne blive bragt frem i lyset til fornøjelse og nytte for alle videbegærlige og nysgerrige københavnere. Skolen er helt uafhængig af alle politiske eller religiøse retninger og organisationer, og bygger på princippet om alle kulturers ligeværdighed.

I dag råder skolen over mere end 30 undervisere af mere end 10 forskellige nationaliteter, der tilsammen har et repertoire på over 100 forskellige kursusforløb og foredrag. Hvis du f.eks. vil vide noget om Kazakhstan, lære ukrainsk sprog, russisk folkedans, irakisk madlavning, at spille på traditionelle tamilske instrumenter eller lære tyrkisk til rejsebrug, så er KulturMix det rette sted for dig. Vi tilbyder også kurser i f.eks. reportagefoto, klassisk klaverspil, sang og meget andet, hvor emnet ikke har nogen direkte tværkulturel orientering, men hvor underviserens baggrund i en anden kultur end den danske alligevel tilføjer en ekstra dimension.

Vi tilbyder også kurser, der er skræddersyet til en målgruppe af københavnere med udenlandsk baggrund. Nogle kurser med meget specifikke målgrupper, f.eks. engelsk for russisktalende eller engelsk for tamilsktalende, andre med et bredere sigte, f.eks. kurser om danske traditioner og højtider.

Siden 2018 har KulturMix også været den organisatoriske og juridiske ramme om TegneskoleKBH og Keramikskolen. Disse to skoler har hver deres helt egen historie og faglige profil, og fortsætter under deres respektive navne, blot med KulturMix som den overordnede ramme. Senest er listen over samarbejdspartnere på lignende vilkår blevet udvidet med Sailing First, der udbyder engelsksprogede kurser i navigation.

KulturMix er altid åben for nye ideer, så savner du et bestemt emne, eller kan du ligefrem tilbyde at undervise i noget, der ligger inden for vores overordnede koncept, så henvend dig meget gerne til os. Vi indgår også meget gerne i forskellige projekter, både større og mindre, med relevante samarbejdspartnere, så henvendelser om fælles initiativer af denne type er også meget velkomne.

Følg med på vores hjemmeside og facebookside – vi igangsætter nye kurser flere gange om året, og der kommer hele tiden nye undervisere med nye emner til.